|Crit Championship Tour :|
The CRIT Championship, set for October 21st in St. Petersburg, FL, represents a significant milestone in American cycling. This inaugural race, spearheaded by professional cyclist Justin Williams, in collaboration with Wasserman Ventures, is not just about competition but a celebration of local arts and culture.
Located in the dynamic EDGE District of St. Petersburg, the CRIT Championship promises to elevate American cycling to new heights. It offers an innovative race viewing experience, with free access for spectators and limited VIP and GA+ seating options available for presale on Tixr. Beyond the race itself, CRIT encourages community participation through a sponsored GranFundo cycling event and a 5K running race on the same day.
What sets the CRIT Championship apart is its unique race route that takes cyclists through the heart of The EDGE District, surrounded by local restaurants, breweries, and bars. This promises a vibrant and energetic atmosphere that truly encapsulates the essence of American cycling.
CRIT's mission extends beyond racing; it's about fostering inclusivity and an electric atmosphere by celebrating the diverse cultures of each venue, both through riders and fans. The CRIT Championship is a platform to promote the spirit of competition, embrace sportsmanship, and share the love of bike racing.
In summary, the CRIT Championship is not just a race—it's a cultural celebration, a community event, and a symbol of American cycling's bright future. It's an occasion to witness the fusion of athleticism, art, and culture in the vibrant city of St. Petersburg. Follow the excitement on Instagram @crit_championship.
St. Pete FUNdo Start - 9:15 AM *3 hour time limit*
5K Run - 9:30AM
Men's Open Masters 35+ (45min) 12:40PM - 1:25PM
Women's Open 2/3/4 (45 min) 1:35PM - 2:20PM
Men's Open Category 2/3/4 (45 min) 2:30PM - 3:15PM
Junior's Open 15-18 (35 min) 3:25PM - 4:00PM
Women's Fixed Gear Open (25 min) 4:10PM - 4:35PM
Men's Fixed Gear Open (25 min) 4:45PM - 5:10PM
Kids Race ages 2-12 (20 min) 5:20PM - 5:40PM
Women's Pro Race (70 min) 6PM - 7:10PM INVITE ONLY
Men's Pro Race (70 min) 7:30pm - 8:40PM INVITE ONLY
What Is CRIT Racing?
Criteriums, also known as "crits," are changing race culture for the better. Instead of slogging up remote mountains, CRITS speed through downtown streets like getaway cars, taking tight turns at 30mph with fields of hundred racers or more. The biggest events are late at night, under stadium lights enveloped by spectators with raucous MCs and light shows. The experience is delightfully manic. A lapped race on a closed-circuit set-in cities. Laps are usually a half-mile to 1.5 miles long, typically with 4-6 turns. Total race distance is usually 15 miles (beginner) to 60 miles (professional); approximately 25 minutes to 1 hour 55 minutes. Short and spicy.
How much does it cost to attend the event?
The event is free to the public, with a number of VIP options available for purchase. Pricing for VIP is $99 and Premium Viewing is $35.
What are the VIP passes for the event?
While the event is free to spectators, there are two options for those wishing to enhance their experience. The first option, Premium Viewing, offers exclusive viewing from turn 2, one complimentary drink of your choice, and access to a private bar and local food vendors. The second option, VIP, offers breathtaking views from turn 1, an open bar, as well as access to private merchandise and delicious food offerings.
Reserved Viewing: USD 35.00,
VIP: USD 99.00,
Community Ride: Gran Fundo 23: USD 159.00,
Community Ride: Gran Fundo 46: USD 159.00,
5K Run: USD 70.00
Time: 09:15 to 20:40
Be the first to add a review for this event.Add Your Review
No photos entered yet.Add Your Event Photo